ERA Taustaa

Esko Reinonpoika Alanko on eteläpohjalaisista juuristaan "ylipiä". ERA syntyi maanviljelijäperheeseen Kurikassa 3.7.1952. Isä Reino toimi vakuutusalalla Pohja-Yhtymän ylitarkastajana ja äiti Hilma keskittyi tilan ja viisilapsisen perheen hoitamiseen. Eskolla on tapana sanoa vanhemmistaan: "Sain äidiltä juuret ja isältä siivet." Vaimonsa Maikin ERA tapasi Seinäjoen kauppaopistossa, ja avioliitto solmittiin 1972. Tänään ikinuorekas Esko Reinonpoika on jo isoisä, sillä Tessaliina-tyttärelle ja Kurikasta kotoisin olevalle miehelleen Sami Yliselle syntyi 2003 esikoispoika Ensti Santeri ja 2004 syntyi Elmeri Samuel.

ERA aloitti uransa "Isolla kirkolla" (Helsingissä) vuonna 1974 toimimalla Valtion Tietokonekeskuksen operaattorina. Sieltä päämäärätietoisen nuoren miehen tie vei Mailer-yhtiöiden ohjelmoijaksi (1975-78). Olivetti Oy:n myyntineuvottelijana ERA työskenteli 1979. Tämän jälkeen seurasi ERA:n ensi kosketus "elämänsä yritykseen" MicroMediaan, jonka tuotepäällikkyys oli vuorossa vuosina 1979-82. 1982-84 seurasi haasteellinen kausi saman yrityksen markkinointijohtajana.

ERA:n ura yritysjohtajana alkoi vuonna 1984, jolloin hänestä tuli On-Line Tiedostot Oy:n toimitusjohtaja. Vuonna 1986 hän palasi uudelleen MicroMediaan, nyt yrityksen toimitusjohtajana. Vuosina 1990-91 ERA keräsi kokemuksia mediamaailmasta City-lehden toimitusjohtajana. Omaa Alanko Consulting -nimistä yritystä hän veti 1992-93. Kolmannen kerran toden sanoi ERA:n suhde MicroMediaan vuonna 1993, jolloin hänestä tuli yrityksen omistaja ja toimitusjohtaja. Tätä nousujohteista ja tuloshakuista kautta kesti vuoteen 1999, jolloin ERA siirsi toimitusjohtajuuden uusille voimille ja jatkoi hallituksen puheenjohtajana.
Esko Reinonpoika osti takaisin 16.12.2005 80% yrityksen osakkeista eli tuli näinollen 100% omistajaksi.

ERA on hallituksen jäsenenä ja osakkaana Lapualaisessa HelaSteel Oy:ssä. Heimojuuriaan ERA hoitaa myös toimimallaKurikan yrityskummina. Puoluekannaltaan ERA on vankasti juurillaan ja tunnustautuu avoimesti "vasemmistokeskustalaiseksi". Tässä heijastuvat myös henkilökohtaiset esikuvat: Isä-Reino ja Urho Kaleva Kekkonen.

ERA mainitsee harrastuksikseen perhe-elämän, kaiken sydämellä tehdyn musiikin rockista oopperaan, pesäpallon, amatöörigolfin sekä ennen muuta vuoropuhelun oman minänsä kanssa. Mottonsa Esko Reinonpoika ilmaisee mielellään sujuvalla englannilla: "Never too old to rock 'n' roll!" Epäilijöitä varten ERA:llä on työhuoneen nurkassa valmiiksi viritetty Fender Telecaster -sähkökitara VOX-vahvistimeen yhdistettynä. Jos olet onnekas, saattaapa saarnamies-merkonomi-MAT-hallituksen puheenjohtaja Esko Reinonpoika vetäistä muutaman riffin tuoden jokaisen todellisen musiikintuntijan mieleen vuoden 1969 ja legendaarisen kurikkalaisen rock-bändin nimeltään F.B.G.

 

ERA Taustat
ERA Uutisia
ERA Esiintyy
ERA Bisnesfilosofia
ERA Ota yhteys!
ERA Linkit
ERA Diggaa